„Покрени се за науку“ - стипендије за младе научнике

Са циљем да допринесу развоју науке и омогуће младим стручњацима да остваре свој лидерски потенцијал у нашој земљи, компанија Филип Морис и Центар за развој лидерства трећу годину заредом реализују програм „Покрени се за науку“.

 
Овај програм обезбеђује младим научницама и научницима укупно осам стипендија и грантова по 600.000 динара за истраживања у области медицинских наука, фармације, биологије, хемије, као и за мултидисциплинарна истраживања у овим областима.
 
Програм „Покрени се за науку“ покренут је 2015. године како би подржао младе и талентоване научнике у Србији и помогао им у реализацији њихових научних идеја, а ове године, поред фундаменталних научних истраживања, биће подржани и пројекти засновани на резултатима истраживања који имају за циљ повезивање научне заједнице са привредом.
 
Компанија Филип Морис, у последњих 10 година, на глобалном нивоу ангажовала је више од 400 научника и стручњака и уложила више од 3 милијарде долара у научна истраживања и развој потенцијално мање штетних алтернативних дуванских производа намењених пунолетним пушачима.
 
Програм „Покрени се за науку“ представља наставак досадашњих улагања компаније Филип Морис која су посвећена оснаживању младих и њиховом мотивисању да својим радом допринесу друштвеном, економском и научном развоју Србије. До сада је у оквиру програма „Покрени се за будућност” и „Покрени се за посао“ додељено 385 стипендија, 700 старт-ап грантова и реализовано 99 пројеката који су допринели развоју локалних заједница, уједно негујући предузетничку културу и промовишући вредности попут одговорности, солидарности и друштвеног ангажмана.
 
Конкурс за стипендије програма „Покрени се за науку“ траје до 1. априла 2018. године. Све информације и пријавни формулари доступни су на сајту www.pokrenisezanauku.rs.