Портал Studentski život: Конкурс за сараднике

Портал Студентски живот расписао је конкурс за сараднике у области wеб новинарства и блого сфере који би се бавили актуелним студентским темама. Рад се у целини обавља путем интернета и волонтерског је типа; сарадници по завршетку праксе добијају препоруку и потврду о обављеној пракси.

Интересују те студентске теме, верујеш да је важно проширити глас о животу и раду младих људи, пратиш и посећујеш сва актуелна студентска дешавања, а при томе волиш да пишеш, имаш искуства у wеб новинарству и писању блогова - ти си права особа за овај конкурс!
 
Ко може да се пријави?
 
Млади широм земље, старости од 18 до 30 година, који желе да буду аутори, дописници и извештавачи о активностима и животу студената.
 
Врсте ангажмана и трајање
 
Aнгажман на порталу Студентски живот засниваће се на добровољној (волонтерској) бази и обављаће се у целини путем интернета. Од стране Портала обезбеђена је апсолутна помоћ ментора и препорука за будући посао.
Заинтересовани кандидати могу као аутори редовно писати за Портал или да као дописници то чине кад год имају времена да се писању посвете.
 
Ангажман може трајати колико то сарадник жели, уз прописани минимум од 3 месеца који је потребан за добијање препоруке и потврде о обављеној пракси. Организација рада ће бити накнадно договорена.
 
Опис задужења
 
Новинар/колумниста – биће у обавези да месечно напише минимум два текста на неку од договорених тема.
 
Теме за које је могуће писати:
 
  • Магазин: Занимљивости о високошколском образовању у Србији и иностранству, текстови о проблемима и ставовима младих, истраживања и текстови из области студентских питања и проблема.
  • Интервју: Интервјуи са особама које креирају, спроводе или утичу на омладинску политику и питања која се односе на младе.
  • Живот и здравље: Актуелне теме о животу студената, савети и препоруке за здравији студентски живот
  • Дигитални свет: Заљубљеник си у интернет и друштвене мреже, активан си гејмер, студираш ИТ, шири реч о успесима домаћих ИТ стручњака, подели савете са колегама и информиши их о новимама у ИТ свету.
  • Савети за студенте: Не желиш више да читаш неадекватне савете, имаш бољу идеју како да помогнеш својим колегама, подели неки користан савет!
  • Најаве и извештаји са догађаја: Не држи те место, волиш да “зујиш” и практично си инвентар на свим журкама и cool дешавањима у граду? Ти си права особа која ће колегама препоручити најбоља места у граду

* Ако желиш да пишеш о некој теми која овде није наведена, можеш предложити тему и објаснити зашто би требало да буде уведена нека нова категорија! 

Уколико желиш да будеш сарадник портала Студентски живот, пошаљи свој ЦВ и кратко мотивационо писмо на адресу: urednik@studentskizivot.com
 
Рок за пријаву је 22. новембар 2014. године.
 
Портал студентски живот је у потпуности прилагођен захтевима студената и садржи информације које су битне за њихово студирање. Осим прегледа најновијих студентских вести, портал садржи бројне информације о студирању у земљи и иностранству, студентским праксама и стипендијама, студентским организацијама, обукама, запошљавању студената, студентским домовима и  рестораним; поред ових, ту су и теме везане за забаву и слободно време студената, музику,  спорт и сл.
 
Извор: studentskizivot.com