Пошаљи свој есеј и освоји пут у Њујорк

Такмичење у писању есеја на тему: Many Languages, One World”.

Конкурс отворен за студенте (од 18 година и старије) који су уписани као редовни студенти.

Есеј мора бити написан на неком од званичних језика Уједињених Нација (арапски, кинески, енглески, француски, руски и шпански) и мора имати до 2000 речи. У есеју посебну пажњу обратити на следеће: ideas of global citizenship and understanding and the role that multilingual ability can play in fostering these.

Услови за пријављивање:

-          Редовни студенти (основне, мастер или докторске студије)

-          Овлашћено лице са факултета/универзитета мора подржати вашу пријаву попуњавањем формулара: Reference Form и потврдити да сте редовни студенти и да ћете послати есеј написан на неком од званичних језика УН-а, који није ваш матерњи језик, нити радни језик на вашем факултету

-          Када ово писмо буде послато, добићете имејл са свим даљим инструкцијама за слање вашег есеја на такмичење.

Рок за слање: 21. фебруар 2014.

Награда: жири ће одабрати 60 победника такмичења- по 10 најбољих за сваки од 6 језика. Победници ће бити позвани да учествују у низу догађаја у периоду од 25. до 29. јуна 2014. у Њујорку.

Сви одабрани победници такмичења ће добити повратну авио-карту до Њујорка, и имаће обезбеђен смештај и храну у наведеном периоду. Кандидати су сами одговорни за припрему документације и визе, као и могуће трошкове у вези визе.

За сва даља питања и детаље о програму погледајте овде.

 

 

Извор/ mladi-info