КОНКУРС ЗА ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ, ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ И ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ

 

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

 
На конкурс се могу пријавити студенти oсновних и мастер академских студија Филолошко-уметничког факултета, Природно-математичког факултета и Факултета техничких наука у Чачку:
 
студенти основних и мастер академских студија (размена у трајању од 9 месеци)
 
 
Доступне студијске области: 
  • Computer use; 
  • Information and Communication Technologies; 
  • Language Acquisition
 
Рок за пријаву: 31. март 2016. године, до 12:00 сати
 
 
Потребна документа за пријаву:
 
  • Пријавни формулар
  • Предлог плана студија
  • Потврда са факултета да сте редован студент и превод на енглески језик*
  • Листа положених испита (студенти са мастер студија прилажу листу положених испита са основних студија, уколико у тренутку пријаве немају положене испите са мастер студија)  и превод на енглески језик*
  • Копија дипломе и превод на енглески језик* (за студенте мастер студија)
  • Потврда/сертификат о познавању енглеског/шпанског језика (ниво Б1) **
 
* У овом тренутку пријаве није потребан превод докумената оверен од стране судског тумача.
** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског/шпанског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.
 
Више информација о Универзитету у Хаену можете погледати ОВДЕ.
 
Контакте Универзитета у Хаену можете погледати ОВДЕ.
 
Списак предмета на енглеском језику можете погледати ОВДЕ.
 
Списак предмета на шпанском језику можете видети ОВДЕ.
 
Информације за студенте са посебним потребама можете пронаћи ОВДЕ.
 
Информације које се тичу здравственог осигурања можете погледати ОВДЕ.
 
Све информације које се тичу смештаја погледајте ОВДЕ.
 
Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.
 
Напомене за студенте:
 
Предлог плана студија - у овој фази пријаве кандидат наводи листу предмета/курсева које намерава да похађа у периоду мобилности академске 2016/2017. године, а који ће касније, уколико је кандидат одабран, чинити полазну тачку за израду Уговора о учењу /Erasmus+ Learning Agreement. 
За сва додатна питања и консултације у вези са израдом Плана студија/уговора о учењу потребно је да се обратите Еразмус + координатору на Вашем факултету. Еразмус + координатор на Филолошко-уметничком факултету је проф. др Анђелка Пејовић, редовни професор на Одсеку за филологију, Катедра за хиспанистику; на Природно-математичком факултету је доц. др Зоран Ратковић, доцент на Институту за хемију; на Факултету техничких наука у Чачку је проф. др Данијела Милошевић, продекан за науку у међународну сарадњу.
 
 
Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.
 
 
Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб
34 000 Крагујевац
Зграда Ректората, 2. спрат
Контакт телефон: 034 300 425
Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00
 
 
 
I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата Универзитету у Хаену.  Сви номиновани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве од Универзитета у Хаену.
 
II Универзитет у Хаену одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.
 
III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у академској 2016/2017. години.