Позив за пријаву студената Природно-математичког факултета за стипендирану мобилност на Универзитету Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг (Немачка)

 

Еразмус+ Кључна акција 1 – кредитна мобилност

мобилност између програмских и партнерских земаља – КА107 (стипендије из претходног статуса Републике Србије у Еразмус+ програму)

 

На основу уговора о сарадњи са Универзитетом Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг (ФАУ) на конкурс се могу пријавити студенти мастер академских студија Природно-математичког факултета – Институт за хемију.

Потребна документа за пријаву:

1.    Пријавни формулар (молимо преузмите форму)

2.    CV (препорука Europass CV)

3.    Мотивационо писмо

4.    Предлог уговора о учењу за студенте  мастер академских студија (молимо преузмите форму), односно предлог плана истраживања (написати самостално)

5.    Листа положених испита (са свих нивоа студија) и превод на енглески

6.    Потврда да сте редован студент и превод на енглески

7.    Потврда/сертификат о познавању енглеског и/или немачког језика (мин. Б1, препоручљиво Б2 ниво)

8.    Копија пасоша

 

Рок за пријаву: 06. новембар 2020. године

 

Овде можете видети академску понуду на енглеском језику.

Заинтересовани студенти који говоре немачки језик, наравно, могу погледати целокупну понуду ФАУ и одабрати и предмете које би слушали на немачком језику. Студијске области можете видети овде.

Релевантне информације за стране студенте на размени погледајте ОВДЕ.

 

Битне напомене:

·      Пријава и пратећа документа достављају се на енглеском језику (није потребан превод судског преводиоца);

 

·      Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског и/или немачког језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.

 

·      Уговор о учењу (Learning Agreement) подразумева предмете (који се бирају из горе наведене академске понуде на енглеском и/или немачком језику) које студент жели да похађа током размене. Приликом одабира предмета неопходно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, као и са предметним наставницима. У овој фази пријаве попунити само поља која су обележена (1. страна).

Студенти мастер студија такође могу користити мобилност за истраживање у циљу писања мастер рада.

·         По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за евалуацију и селекцију студената, наставног и ненаставног кадра Универзитета у Крагујевцу за мобилност у оквиру Еразмус+ програма и доставља листу  номинованих кандидата ФАУ. Номиновани кандидати морају даље проћи процес пријаве на ФАУ – о чему ће уредно бити информисани.

·      ФАУ одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

 

·      Информације о стипендији и студијском боравку:

ü Период мобилности: летњи семестар академске 2020/21. године

ü Месечна стипендија у износу од 900 евра

ü Надокнада за путне трошкове у износу од 275 евра

ü Нажалост, ФАУ неће моћи да понуди и могућност практичног истраживања или рада у лабораторији.

 

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 09:00 до 15:00 часова.

Адреса: Универзитет у Крагујевцу
Јована Цвијића ББ
34 000 Крагујевац

 

Напомена за слање мејлом: Пријава за Еразмус+ мобилност: Ерланген - Нирнберг