Raiffeisen Club награда за младе уметнике

Raiffeisen banka i Galerija 12 HUB настављају иницијативу за подршку младим уметницима и у 2014. години расписују конкурс за младе уметнике са циљем да подстакну и подрже развој нових уметничких пракси кроз подршку и промоцију најмлађе генерације уметника. Овом иницијативом Raiffeisen banka, у сарадњи са Galerijom 12 HUB, жели да афирмише потенцијал младих уметника као и да подстакне активно учешће студентске популације у културном животу земље.

На конкурс могу да се пријаве студенти уметничких академија, архитектуре, дизајна, мултимедије, нових комуникација и других уметничких или сродних факултета у Србији, старији од 18 година а млађи од 26 година који се баве мултимедијом, инсталацијом, перформансом, видео радовима, аудио радовима, сликарством, цртежом, принтом, графиком, скулптуром. 
 
Учешће на конкурсу је бесплатно.
 
Награда ће бити додељена за изузетан уметнички рад који у себи садржи елементе експерименталног и истраживачког приступа уметничком делу, промишљен и заокружен концепт и иновативност у приступу и реализацији.
 
Пријава за конкурс подразумева:
  1. Попуњен формулар који се налази на адреси (у формулару треба предложити један  рад за награду који може бити реализован али може бити и у форми концепта за будућу реализацију)
  2. Портфолио у коме се налази:
  • разрађена биографија уметника/уметнице
  • визуелни материјал досадашњих радова са кратким текстуалним објашњењима
  • посебно истакнут опис рада који се кандидује за награду (уз визуелни материјал или ако рад није реализован уз нацрт рада и опис концепта)
По завршеном конкурсу жири састављен од еминентних стручњака из области уметности као и представника Raiffeisen банке ће изабрати најбољих 10 кандидата који пролазе у следећи изборни круг.
 
У следећем кругу, финалисти ће имати ексклузивну прилику да своја решења развију и унапреде уз помоћ и менторство еминентних стручњака. Циљ менторских радионица је и да се млади уметници боље упознају са практичним делом рада на припреми изложбе, као и да боље упознају принципе савремене излагачке праксе уз сарадњу са кустосима. Менторске радионице ће бити организоване у Галерији 12 ХУБ и биће реализоване током периода од три недеље (неколико сати недељно).
 
Након завршених менторских радионица жири ће у финалном изборном кругу одабрати најбољег кандидата.
 
У оквиру промоције пројекта биће организована изложба свих учесника другог круга и церемонија доделе награда у простору Galerije 12 HUB:
  • свих 10 финалиста биће представљено на заједничкој изложби у Галерији 12 ХУБ и биће награђени пакетом за младе уз бонус износ од 200 ЕУР на Раиффеисен Цлуб картици
  • победнички рад биће награђен пакетом за младе уз бонус износ од 1.000 ЕУР на Раиффеисен Цлуб картици и самосталном изложбом у Galeriji 12 HUB у 2015. години.
 
Рок за пријаву: 10. јун 2014. године 
 
Пријаве послати на адресу: info@g12hub.com  са назнаком – за конкурс “Raiffeisen club награда за младе уметнике”
 
Више о програму видети овде
 
Извор: studentskizivot