СТАРТАП АКЦЕЛЕРАТОР – бесплатна менторска подршка за стартапове

Француско-српска привредна комора позвала је све стартапове или појединце који планирају да покрену стартап предузеће да се пријаве за програм бесплатне једногодишње менторске подршке за развој њиховог бизниса – „Стартап акцелератор“. Удружење француских, српских и локалних иностраних компанија позива све заинтересоване тимове и предузећа да искористе ову шансу и пошаљу своје кандидатуре.

Рок за пријаву: до 25. јануара 2020.

Комора је већ два пута реализовала овај програм, 2018. године када су путем конкурса примљена два стартапа – Super Bake, иницијатива социјалног предузетништва где пензионерке, односно баке, припремају домаће колаче, и Between, систем за брзо и једноставно финансирање фактура малих и средњих предузећа, као и 2017. године када су корисници овог програма били стартапови Car:Go, мобилна апликација за наручивање ауто-превоза са возачем, као и PetGuards, онлајн платформа за чување кућних љубимаца. 

Током годину дана, осниваче ова четири стартапа саветовали су генерални директори неких од највећих компанија у Србији, а добијали су менторску подршку у свим аспектима пословања: правним, маркетиншким, финансијским и слично. Стартапови су ефикасном промоцијом увећали и своју видљивост, стекли већи број клијената, проширили број сарадника.  

И ове године ће бити одабрано до три стартап предузећа или три тима које ће у наредних годину дана, бесплатно, саветовати директори компанија чланица Управног одбора CCIFS, а са циљем да им својом експертизом, искуством, контактима и идејама помогну у развоју бизниса. Управни одбор чини 11 директора предузећа међу којима има и Француза и Срба, водећих људи компанија попут Schneider Electric, Atos, Suez, Lesaffre, Crédit Agricole, PricewaterhouseCoopers и други. 

Одабрани стартапови аутоматски ће освојити и бесплатно чланство у Комори на период од годину дана. 

На конкурс за Стартап акцелератор могу се пријавити сви стартапови који су основани пре највише годину дана са пребивалиштем у Србији, као и тимови до три особе, од којих је највише један страни држављанин. Конкурс је отворен за пројекте из свих индустрија, с тим што се саветује да они обавезно на неки начин укључе дигиталне технологије и по могућству буду оријентисани на глобално тржиште. 

Пријава се врши попуњавањем упитника на сајту Коморе: https://www.ccfs.rs/