Француско-српска привредна комора и ове године традиционално промовише одрживи развој у установама високог образовања у Републици Србији и организује Студентску награду 2017. Три најбоља рада на тему „ОДРЖИВИ РАЗВОЈ У ДОБА ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ“ биће награђена новчаним наградама од 1000, 800 и 600 евра.

 

ОДРЖИВИ РАЗВОЈ У ДОБА ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ

На који начин се дигитална трансформација одражава на одрживи развој? Како утиче на одрживо пословање компанија и како се може одразити на одрживи развој различитих привредних делатности попут пољопривреде, здравства, градње и архитектуре, енергетике, трговине итд.?

 

Ове године од студената ће се тражити да изаберу један или више сектора и да дају конкретне, оригиналне и реалне предлоге како дигитализација може побољшати пословање компанија у Србији и региону, примењујући концепт одрживог развоја.

 

Студентска награда намењена је свим српским и страним студентима, који ће на дан 31.12.2017. године имати до 25 година старости,  а који су уписали школску 2016/2017. при некој од институција високог образовања у Републици Србији.

 

Крајњи рок за подношење кандидатура је петак, 28. април 2017. године.

 

Учесници подносе Француско-српској привредној комори досије који садржи следећа документа:

  • Есеј,
  • Формулар за подношење кандидатуре (преузмите форму) који садржи податке о кандидату и синтезу радних достигнућа,
  • Видео запис у трајању од једног минута у коме ће студенти представити себе и свој пројекат (довољно је послати видео путем Wetransfer-а или Senspace-а на office@ccfs.rs; није потребно поштом са осталом документацијом),
  • Копију индекса или уверење о редовном упису године,
  • Писмо препоруке научно-образовне институције/професора (овај документ није обавезан).

 

Комплетан досије мора бити достављен Комори путем поште до петка, 28. априла 2017. године (крајњи датум на поштанском жигу) на адресу: 

Француско-српска привредна комора – Студентска награда,

Косовска 10/В, 

11000 Београд

 

Правилник и упутство за писање рада, можете преузети ОВДЕ.

Више информација о конкурсу погледајте ОВДЕ.

 

У даљем току конкурса пет кандидата усмено ће бранити свој рад пред стручним жиријем  (датум и место одржавања у Београду ће бити накнадно објављени).

 

Спонзори такмичења ће уручити награде у суми од:

1. награда: 1000 ЕУР, коју додељује „Schneider Electric“ 

2. награда:   800 ЕУР, коју додељује „Elektrovat“

3. награда:   600 ЕУР, коју додељује „Enel PS“

 

Након одлуке жирија, награде ће бити додељене ауторима, током церемоније која ће бити праћена коктелом, а коме ће присуствовати чланови Француско-српске привредне коморе, као и главни актери из домена одрживог развоја у Србији.

 

Извор: Француско-српска привредна комора