Такмичење у области заштите животне средине на Универзитету у Крагујевцу

Продужен рок за пријаву у оквиру Такмичења за најбољу идеју у области заштите животне средине 

 

Climaversity Video Contest такмичење на Универзитету у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу, у сарадњи са још четири европска универзитета, организује такмичење у оквиру пројекта V4 Green Universities, са циљем да студентима и запосленима на Универзитету омогући да се својим идејама прикључе активној кампањи заштите животне средине.
 
Идеја такмичења је подићи свест о заштити животне средине и предложити практична решења за енергетски ефикаснији и здравији начин живота на Универзитету. 
 
Сви студенти и запослени на Универзитету који желе учествовати могу послати једноминутни видео у коме ће на креативан и оригиналан начин изложити своја решења за неке од проблема на Универзитету у вези са животном средином и њеним очувањем (одлагање отпада, потрошња енергије и воде, свакодневне навике, зелене површине и њихово очување, итд.).
 
Сви заинтересовани могу доставити своје идеје у виду једноминутног видео записа у MP4 формату, максималне величине до 15 MB, најкасније до 3. маја 2021. године преко V4GU платформе.
 
Нови рок за пријаву: 7. јун 2021. године 
 
За седам најбољих идеја на Универзитету у Крагујевцу, V4GU пројекат је обезбедио вредне награде (електрични бицикл, 3 електрична скутера и 3 паметна сата).
Поред тога, сви видео записи који буду учествовали у такмичењу ући ће у избор најбоље идеје на нивоу свих пет универзитета. 
Видео записи биће објављени 4. маја на Инстаграму, где ће гласовима публике бити одабран најбољи.
 
Више детаља о такмичењу можете пронаћи на страници V4GU Video Competition.
 
Срећно!
 
Партнери на пројекту 
  • Универзитет у Печују
  • Чешки универзитет животних наука Праг
  • Словачки пољопривредни универзитет у Нитри
  • Универзитет у Крагујевцу
  • Украјински национални универзитет за шумарство и дрво-технологију