Oдржан 9. Сајам стипендија: Изабери стипендију по својој мери

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

IX Сајам стипендија под слоганом „Изабери стипендију по својој мери“,
у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу,
одржан је 19. октобра 2017. године у холу Правног факултета

Девету годину заредом , традиционално у октобру на самом почетку нове академске године, Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу организовао је Сајам стипендија. У четвртак 19. октобра 2017. године, у холу Правног факултета, 12 излагача представило је студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу програме стипендирања, академске мобилности, праксе, усавршавања и волонтирања у земљи и иностранству.

Сајам је био права прилика да се сви заинтересовани студенти и дипломци Универзитета у Крагујевцу информишу о актуелним конкурсима за стипендије за студије и/или додатно усавршавање у земљи и иностранству, могућностима за студентску размену, волонтирање или обављање стручне праксе у иностранству, условима за учествовање у овим програмима и многим другим појединостима значајним за њихово даље образовање или развој каријере.

Учесници овогодишњег Сајма стипендија били су: 

  • Министарство омладине и спорта – Фонд за младе таленте Републике Србије
  • Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије
  • Француски институт у Србији (Institut Francais) и Национална агенција за промоцију француског високог образовања у иностранству (Campus France)
  • Немачка служба за академску размену (DAAD
  • Фондација Темпус - Еразмус + канцеларија у Србији
  • Међународни академски центар
  • Представник универзитета Politecnico di Milano 
  • Представник универзитета Ca’ Foscari 
  • Међународна студентска организација IFMSA, Локални комитет Крагујевац
  • Интернет портал Stipendije.rs
  • Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији
  • Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у   Крагујевцу - организатор и домаћин Сајма

У оквиру пратећег програма Сајма, представници Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије одржали су у Ректорату презентацију Могућности за студенте и наставно и административно особље кроз програме Еразмус+, Еразмус Мундус и CEEPUS.

IX Сајму стипендија присуствовали су и студенти из иностранства који су тренутно на размени на факултетима у саставу Универзитета у Крагујевцу. Они су заинтересованим студентима говорили о свом искуству академске мобилности и предностима пријављивања на неки од програма стипендирања.

Према интересовању студената и оцени излагача, овогодишњи Сајам стипендија, под слоганом „Изабери стипендију по својој мери“, показао је да постоји стипендија по мери сваког студента. Центар за развој каријере ће се, као организатор, трудити да Сајам и у наредним годинама буде најпоузданији извор информација о свим питањима везаним за актуелне програме мобилности студената, конкурсе и стипендијe.

Заинтересовани студенти се за детаљније информације о доступним програмима могу обратити Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу електронским путем на мејл razvojkarijere@kg.ac.rs или путем телефона 034/300-425, или могу доћи лично у просторије Центра (други спрат Ректората Универзитета у Крагујевцу) сваког радног дана од 08:00 до 16:00 часова.