Драги студенти и професори Универзитета у Крагујевцу,

канцеларија Савета Европе у Београду, у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу, организује форум „Да ли су етички принципи оствариви?”

Форум, који ће водити Стаменка Увалић-Трумбић, биће одржан у уторак, 6. новембра од 12:00 до 13:30 у Свечаној сали ректората Универзитета у Крагујевцу.

Учешће на Форуму, који се реализује на српском језику, бесплатно је, а регистрација учесника почиње у 11:30 сати. 

Овај догађај је део пројекта Јачање интегритета и борба против корупције у високом образовању у Србији који се реализује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Општи циљ пројекта је јачање интегритета и борба против корупције у високом образовању у Србији применом превентивних механизама који почивају на стандардима и пракси Савета Европе. Пројекат заједно финансирају Европска унија и Савет Европе кроз заједнички програм „Хоризонтал Фацилитy“ за Западни Балкан и Турску.

***
Након рада на позицији генералног секретара Асоцијације универзитета Југославије, Стаменка Увалић-Трумбић радила је 20 година у Унеску (UNESCO) на пословима управљања његовим глобалним активностима на реформи високог образовања, иновацијама и осигурању квалитета као шеф Одсека за високо образовање. Водила је бројне међународне пројекте сарадње попут Лисабонске конвенције (Савет Европе/Унеско); Смернице за обезбеђивање квалитета у прекограничном високом образовању (Унеско/OECD) и Изградње капацитета за иницијативу за осигурање квалитета (Унеско/Светска банка).

Стаменка Увалић-Трумбић обављала је дужност извршног секретара Светске конференције о високом образовању 2009. године, а тренутно је виша саветница у међународној групи за квалитет Савета за акредитацију високог образовања (САД) и експерт за образовање на DeTao Мастер Академији (Кина). Члан је Међународног саветодавног одбора Шангајске листе.

Агенду форума можете преузети ОВДЕ