Бесплатне онлајн радионице за студенте завршних година студија

 

Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, у сарадњи са Америчком амбасадом у Београду, нуди серију бесплатних онлајн радионица за студенте завршних година студија свих факултета.

Серија онлајн радионица Енглески језик струке (ЕЈС) – мост између учионице и радног места биће организоване кроз сарадњу Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду и Америчке амбасаде у Београду. Десет онлајн радионица одржаваће се двапут месечно од 26. октобра 2020. године до 26. априла 2021. године и биће посвећене језичким вештинама које су неопходне студентима при крају студија, а које би студентима помогле у потрази за послом.

Свака радионица ће се бавити једном од следећих тема: ЕЈС – ко и како га данас користи; овладавање новим вокабуларом; писање у ЕСЈ; како самоуверено да говорите језик; како да унапредите вештине читања на енглеском језику; место и значај културе у послу; како да избегнете граматичке грешке. Након четврте и девете радионице одржаће се две радионице посвећене само практичним задацима и том приликом учесници ће моћи сами да испробају своје вештине.

Програм ће водити проф. др Весна Богдановић, ванредни професор енглеског језика и др Драгана Гак, виши предавач енглеског језика, обе са Факултета техничких наука. Радионице ће посетити и гости предавачи са америчког универзитета.

Сви студенти су добродошли. Приоритет ће имати студенти техничких дисциплина на завршним годинама свих факултета, са добрим знањем енглеског језика.

Радионице ће се одржавати онлајн преко Zoom апликације и Canvas платформе. Званични језик предавања биће енглески, а радионице су бесплатне.

Број учесника је ограничен. Уколико сте заинтересовани и желите да се пријавите, можете попунити образац који је доступан на овом линку, најкасније до 10. октобра.