Одржана презентација могућности за размену у Америци

У Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, 5. децембра 2019. године студентима Универзитета у Крагујевцу представљене су могућности за стипендирани студијски боравак у Америци.

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду представила је студентима основних академских студија са факултета Универзитета у Крагујевцу могућности за једносеместралну размену у Америци у оквиру Global UGRAD програма. 

Програм је намењен студентима основних студија свих области, којима пружа прилику да упознају америчко друштво, културу и академске институције, као и да унапреде професионалне вештине. Од кандидата се очекује да покажу лидерски потенцијал кроз академски успех, укљученост у друштвене и ваннаставне активности, као и познавање енглеског језика. 

Стипендије су финансиране од стране америчке владе и покривају трошкове пута, здравствено осигурање, школарину и књиге, смештај и храну у кампусу, као и месечну новчану накнаду.

Студентима је на располагању око 80 акредитованих институција у Америци, а циљ програма је како академска, тако и културна размена.

Рок за пријаву за Global UGRAD стипендије
 за академску 2020/2021. годину је
31. децембар 2019. године.
 
Више информација о Global UGRAD програму стипендија можете наћи овде.