Имајући у виду да је избор занимања једна од најважнијих одлука студената и средњошколаца, Центар за развој каријере и саветовање студената и ПР служба Универзитета у Крагујевцу организују „Отворена врата Универзитета“ у среду, 22. маја 2013. године, у ректорату Универзитета у Крагујевцу.

Манифестација се састоји из 3 дела, за студенте и дипломце и за ђаке-будуће студенте..

Панел на тему Каријeра и први сусрет са послодавцима

С обзиром да се академска година ускоро завршава, најпре се посвећујемо апсолвентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу које очекују први кораци ка креирању каријере. Центар организује панел на тему Каријeра, у свечаној сали Ректората од 12- 14 сати, са циљем да се дипломцима предоче најбитније ствари приликом првог контакта са послодавцима. Панел обухвата радионицу на тему писања CV-а и припреме за интервју са послодавцем.

Панел на тему Мобилност студената

Панел на тему Мобилности студената (у свечаној сали Ректората од 14:30- 16:30 сати) , подразумева упознавање студената и дипломаца са појмом мобилности, актуелним програмима и стипендијама за усавршавање студената у иностранству. Том приликом ће Милица Миленковић, сарадник за промоцију мобилности студената ЦзРК-а представити могућности за мобилност наших студената, као и начин пријављивања за различите програме, а студенти који су добили прилику да се усавршавају у иностранству ће поделити своје искуство са колегама.

Отворена врата за средњошколце и будуће студенте

У дворишту Ректората од 17-19 сати, биће постављени штандови 12 Факултета Универзитета у Крагујевцу и представници Факултета биће на располагању средњошколцима за сва њихова питања, а будући студенти имаће прилику и да обиђу Универзитетску библиотеку и Галерију Универзитета.

Посебно се радујемо концерту филмске музике у извођењу студената Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу са почетком у 18:00 часова.

Овим путем позивамо све студенте, апсолвенте и дипломце, ђаке-будуће студенте, школе, професоре и родитеље да дођу на Отворена врата Универзитета у Крагујевцу Среда, 22. мај 2013. двориште Ректората (зграда између Правног и Економског факултета)