Zoom вебинар у оквиру нових Мастер 4.0 програма из области видео-игара

У оквиру нових Мастер 4.0 програма из области видео-игара који ће се бити реализовани на Универзитету у Крагујевцу и Београду, организују се три Zoom вебинара како би се студенти који желе да наставе каријеру у гејминг индустрији упознали са неким од предавача и стекли увид у то како ће изгледати први мастер програм у области гејминга у нашој земљи.

 
Први вебинар биће одржан у уторак, 6. октобра од 18 часова. Господин Адриан Ђура одржаће предавање под називом Game Development: од хобија до перспективе каријере.
 
Господин Адриан Ђура, студијски менаџер компаније Ubisoft, на Мастер 4.0 програму у Крагујевцу предаваће на предмету Развој видео-игара. Адриан има преко десет година искуства у српској гејминг индустрији и има активну улогу у њеном развоју. Ово му је омогућило да  има широко разумевање тржишта као и темељну техничку поткованост у програмирању. Пре него што је преузео улогу менаџера продукције у београдском студију Ubisoft, био је технички директор и суоснивач компаније Eipix Entertainment, као и оснивач Flat Hill Games. Адријан ће презентовати своје виђење тренутног стања индустрије видео-игара у Србији и свету, а дотаћи ће се најактуелнијих тема у индустрији као што су блокчејн, ВР и стриминг сервиси.
 
Подсећамо да ће на факултетима Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Београду ускоро почети два нова мастер програма, настала кроз сарадњу са водећим гејминг студијима у Србији међу којима су 3Lateral, Mad Head Games, Nordeus, Two Desperados, Ubisoft Belgrade и други.
 
 Нови мастер програм на Универзитету у Крагујевцу „Развој компјутерских игара” креиран је у сарадњи  Филолошко-уметничког, Природно-математичког и Факултета инжењерских наука.
 
 
Више о предавањима можете да видите овде.
 
Више о програмима можете да видите овде.
 
Вест о промоцији нових мастер програма можете да видите овде.