400 стипендија за мастер студије у Италији

 

Политехнички универзитет у Милану се налази међу 20 водећих универзитета у Европи. Са око 40.000 уписаних студената и преко 1000 професора, највећи је италијански универзитет за велики број техничких и природних наука, архитектуру и дизајн.

Од свог оснивања 1863. године овај Универзитет је базиран на квалитету и иновацији наставе, што је резултирало успостављањем чврсте сарадње са светом економије и привреде, кроз развој експерименталног истраживања и трансфер технологије. 

Пријаве за упис на први семестар, на ком настава почиње у септембру 2020. године,  примаће се до 5. марта 2020.
 
Сви пријављени студенти биће узети у обзир за доделу ПЛАТИНИУМ, ГОЛД и СИЛВЕР стипендије, као и ДСУ стипендије. Politecnico di Milano додељује најбољим студентима "ПЛАТИНИУМ" стипендије у износу од 13.886 €. Студенти који добију "ГОЛД" стипендију, у износу од 8.886 € годишње, имаће покривене трошкове смештаја у студентском кампусу, као и покривене трошкове школарине. "СИЛВЕР" стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.886 € годишње. Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на Мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије. Годишња школарина за мастер студије износи 3.886 €.
 
Politecnico di Milano, такође, нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ месечно, али варирају у зависности од кампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили "ПЛАТИНУМ" или "ГОЛД" стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.
 
Студенти који још нису дипломирали  могу конкурисати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано. Одлуку о пријему кандидата, као и одлуку о додели стипендије или ослобађању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу. Приликом оцењивања досијеа кандидата, комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.
 
Пријављивање на мастер студије се не наплаћује, а сви пријављени кандидати биће узети у обзир за доделу стипендија.
Проф. Иван Мангов је представник универзитета Politecnico di Milano за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и помоћ приликом конкурисања можете се информисати путем мејла: polimi@studije.info
 
Више о Универзитету погледајте овде.