Чивнинг програм стипендија владе Уједињеног Краљевства за 2015/16. годину

Чивнинг програм стипендија је глобални пограм стипендија владе Уједињеног Краљевства чији је циљ да омогући талентованим младим људима да студирају на најбољим универзитетима у Уједињеном Краљевству и стварају везе са будућим лидерима из читавог света.

Стипендије су намењене за похађање мастер студије свих области у трајању од годину дана на одабраном универзитету у Уједињеном Краљевству.
 
Чивнинг стипендије су пуне стипендије и покривају: трошкове школарине, трошкове пута, трошкове визе, месечну новчану накнаду која покрива трошкове живота и смештаја.
 
Процес пријаве за Чивнинг стипендије за академску 2015/16. годину почиње 01. августа  и траје до 15. новембра 2014. године.
 
Профил кандидата:
  • талентовани млади људи који имају потецијал да постану будући лидери и који по завршетку овог програма намеравају да се врате у своју матичну земљу
  • завршене основне студије
  • две године радног искуства (плаћени или неплаћени рад)
  • кандидати који поседују међународнопризнате сертификате познавања енглеског језика

За академску 2015/16. годину студијске области које имају проритет су: људска и мањинска права, реформа државне администрације, реформа правних система, реформа економије и конкуренције, превенција конфликата и помирење после сукоба. 

Да би могли да аплицирају за Чивнинг стипендију, заинтересовани кандидати морају пре пријаве за стипендију (или евентуално истовремено) аплицирати за пријем на жељени универзитет у Уједињеном Краљевству.
 
Претраживач универзитета у Уједињеном Краљевству доступан је на адреси: uk universities
 
Више о програму и начину пријаве видети овде.