Чивнинг програм стипендија владе Уједињеног Краљевства за 2016/17. годину

Чивнинг програм стипендија је глобални пограм стипендија владе Уједињеног Краљевства чији је циљ да омогући талентованим младим људима да студирају на најбољим универзитетима у Уједињеном Краљевству и стварају везе са будућим лидерима из читавог света.

Стипендије су намењене за похађање мастер студија у трајању од годину дана на одабраном универзитету у Уједињеном Краљевству.
 
Чивнинг стипендије покривају: трошкове школарине, трошкове пута, трошкове визе, као и  месечну новчану накнаду.

 

Рок за пријаву: 03. новембар 2015. године

 
Профил кандидата:
 
  • талентовани млади људи који имају потецијал да постану будући лидери и који по завршетку овог програма намеравају да се врате у своју матичну земљу
  • завршене основне студије
  • најмање две године радног искуства (волонтерски рад или друго релевантно искуство)
  • кандидати који поседују међународнопризнате сертификате познавања енглеског језика

За академску 2016/17. годину приоритетне студијске области су: Реформа правног система и владавина права, Економска, енергетска и реформа конкуренције, Људска и мањинска права, Реформа државне управе, Регионални и постконфликтни односи 

Пријава за стипендију одвија се употребом онлајн апликационог система на адреси: овде
 
Напомена: Да би могли да се пријаве за стипендију, заинтересовани кандидати морају аплицирати за пријем на жељени универзитет у Уједињеном Краљевству. У пријави за стипендију заинтересовани кандидати треба да наведу 3 мастер програма за која су заинтересовани.
 
Више информација о програму и начину пријаве можете видети на званичном сајту програма.