Ерасмус Мундус заједнички мастер и докторски програми

Ерасмус Мундус програм нуди могућности стицања високог образовања у различитим културним срединама и за европске и за не-европске студенте. Студенти широм света који поседују диплому основних студија могу да конкуришу на неки од понуђених Ерасмус Мундус Мастер или PhD програма.

Сваки од ових високо-квалитетних студијских програма спроводи конзорцијум од најмање три високообразовне институције у Европи. Студије трају између једне и две године – мастер и 3 године- PhD студије, и по њиховом завршетку стичу се двоструке, заједничке или вишеструке дипломе. Студенти морају да похађају предавања на најмање две институције из конзорцијума током студирања. Тренутно доступне ЕМ мастер и PhD студије покривају велики број академских дисциплина. 
 
  • Листа понуђених Erasmus Mundus мастер студија - овде
  • Листа понуђених Erasmus Mundus докторских студија - овде

Студенти из Србије спадају у А категорију (али увек проверити на сајту жељеног програма) и самим тим, пријавом за одабрани мастер или PhD програм разматрају се и као кандидати за ЕМ стипендију.

ВАЖНО: за ове програме не постоји општеважећи рок за пријаву. Сваки програм је појединачан и засебан пројекат, са посебним роком и условима за пријаву, транспарентно наведеним на сајту сваког од мастер и PhD програма.
 
ЕМ стипендија је пуна стипендија која покрива све трошкове: трошкове школарине, трошкове превоза, пресељења и уписа, трошкове здравственог осигурања и месечну новчану накнаду чији износ варира у зависности од нивоа студија.