Фулбрајт истраживачки програм за студенте докторских студија, конкурс за академску 2019/20. годину

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији отворила је Конкурс за стипендије за програм Non-degree Research Program for Doctoral Students за академску 2019/2020. годину.

Овај програм пружа могућност младим професионалцима из Србије, који су већ уписани на докторске студије на универзитетима у Србији, за истраживање у Сједињеним Америчким Државама у вези са њиховом докторском дисертацијом. 

Дужина трајања грантова је од 6 до 9 месеци, а могу се пријавити студенти докторских студија из следећих области: Пољопривреда; Економија; Математика; Америчка историја; Образовање; Психологија; Филозофија; Инжењеринг; Физика / Астрономија; Заштита животне средине; Географија; Археологија; Геологија; Биологија; Хемија; Политичке науке; Антропологија; Социологија; Социјални рад; Новинарство; TEFL / примењена лингвистика; Библиотекарство; Лингвистика; Америчка књижевност; Америчке студије; Комуникације; Информатика.

Заинтересовани држављани Републике Србије који желе да конкуришу за програм Фулбрајтових стипендија треба да попуне online пријаву и у оквиру ње доставе следећу скенирану документацију:

  • Три писма препоруке на енглеском језику;
  • Дипломе завршених основних и мастер академских студија и транскрипт оцена (са преводом на енглески језик овереним од стране судског тумача)
  • Доказ о тренутном статусу на докторским студијама (са преводом на енглески језик овереним од стране судског тумача)
  • TOEFL сертификат (неопходан за све кандидате, стечен у протекле две године); 
  • копију пасоша.

Рок за пријаву: 27. април 2018. године

Текст Конкурса и више информација о програму можете пронаћи ОВДЕ

За више информација можете контактирати: BelgradeFulbright@state.gov