Истраживачке стипендије Canon фондације

Годишње Cannon фондација додељује до 15 стипендија високо квалификованим европским и јапанским истраживачима, који имају завршене докторске студије или најмање мастер студије и могу се пријавити на конкурс најкасније десет година по завршетку докторских или мастер студија. За стипендију такође могу конкурисати и чланови комерцијалних, индустријских, државних или професионалних организација.

Стипендија се додељује за период од три месеца (минимум) до годину дана (максимум) и додељује се без обзира на дисциплину и постојећа радна места. Стипендијом је омогућена и финансијска подршка истраживачима у вредности од 22 500 до 27 500 евра, пропорционално распоређена у различитим периодима.

Добитници стипендија из Европе истраживање ће обављати у Јапану, а истраживачи из Јапана – на институцијама домаћинима у Европи. Стипендисти из Европе могу сами изабрати институције на којима желе да гостују, као и своје домаћине на истим.

Кандидати из наше земље могу конкурисати за овај програм стипендија.

Рок за пријаву: 15. 09. 2014.

Од ове године кандидати могу да се пријаве и путем онлајн формулара (формулар). Комплетне пријаве (укључујући и прихватање на предложени институт-домаћин и истраживачки план) треба доставити у предвиђеном року Секретаријату Cannon фондације у Европи, у Амстелвену у Холандији. Коначна одлука о одабраним кандидатима биће донета до краја децембра, а најранији могући датум почетка програма је 01. јануар наредне године.

Више о програму и начину пријаве видети на: Canon

Извор: Scholarship-positions