„КИЦ ИНО ЕНЕРЏИ“ МАСТЕР ПРОГРАМИ

KIC InnoEnergy Master School за студенте следећих смерова: енергетика, електротехника, хемија, машинство, техничко-технолошки, математика, физика, хемија, индустријски инжењеринг;

Рок за аплицирање: 22. фебруар 2015; рок за тестове из енглеског: 1. април 2015. 

Седам мастер програма из области одрживе енергије нуде јединствен спој инжењерства и предузетништва. Сви програми поседују високо квалитетни садржај, покривајући теме, које су фокус данашњих енергетских изазова. 

Мастер програми су осмишљени од стране Европског института за иновације и технологију (The European Institute of Innovation and Technology) основаног од стране Комисије ЕУ. Мисија Института је да се обезбеди европски одрживи развој и обнови иновациони капацитет ЕУ. Европски институт олакшава пут од идеје до производа, од лабараторије до тржишта, од студента до предузетника. Да би се то постигло, Институт врши спајање високог образовања, истраживања и бизниса, а кроз тзв. Заједнице знања и иновација (Knowledge and Innovation Communities  - KICs). 

Једна од таквих Заједница знања и иновација је KIC InnoEnergy SE (Knowledge Innovation Community InnoEnergy Societas Europaea), која уз помоћ Међународне организације Регионални центар за животну средину, промовише у Србији следеће мастер курсеве:

  1. MSc Clean Fossil and Alternative Fuels Energy;
  2. MSc EMINE – European Master in Nuclear Energy;
  3. MSc ENTECH – Energy Technologies;
  4. MSc RENE – Renewable Energy;
  5. MSc SENSE – Smart Electrical Networks and Systems;
  6. MSc SELECT – Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems;
  7. MSc Energy for Smart Cities. 

Одабрани студенти имају стипендију у износу од 750 евра месечно.

Информације на сајту: KIC InnoEnergy Master School 

Уколико се одлучите за курс, молимо да контактирате КИЦ представника у Србији Андреја Димитријевића путем мејла adimitrijevic@rec.org 

Два студента из Србије, један из Црне Горе и два из Босне и Херцеговине студирају КИЦ мастер курс и спремни су да поделе своја искуства са заинтересованима. Контакт преко adimitrijevic@rec.org.