Конкурс Фонда за младе таленте за студије у иностранству

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2021/22. годину.

Конкурс је намењен студентима који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима у школској 2021/22. години.
 
Услови које кандидати треба да испуњавају су:
да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице;
да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице;
да су положили све испите из претходних година студија;
да им је просечна оцена најмање 8,50 у току основних академских студија; - да нису навршили 27 година живота - за студенте студија другог степена, односно 29 година живота – за студенте студија трећег степена до датума расписивања конкурса;
да су најмање једну годину основних академских студија завршили (положили све испите предвиђене акдредитованим студијским програмом за ту годину студија) на акредитованим високошколским установама у Републици Србији;
да су у школској години  уписани на годину коју похађају на студијама другог или трећег степена на једном од универзитета земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину или на водећим светским универзитетима.
 
Конкурс ће бити отворен до 1. новембра 2021. године.
 
Више информација о конкурсу можете наћи овде.