Конкурс за националне стипендије „За жене у науци“

У току је конкурс за доделу националних стипендија „За жене у науци“, намењен младим женама у Србији које се баве научно-истраживачким радом у области природних наука (укључујући природно-математичке, биолошке и медицинске науке, као и мултидисциплинарна подручја). 

Националне стипендије „За жене у науци” додељује L'ORÉAL Балкан, у партнерству са Националном Комисијом за сарадњу са Унеском  и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
 
Као и претходних година, и ове године ће бити додељене три стипендије, свака у износу од 5 хиљада евра у динарској противвредности. 
 
Рок за пријаву: 01. март 2016. године
 
На конкурс се могу пријавити научнице до 35 година (рођене после 01. јануара 1980. године), које су уписале или завршиле докторске или постдокторске студије. 
 
Стипендије се додељују у циљу реализације значајног научног истраживања у области природних наука које ће бити спроведено у Србији. 
 
Пријаве се подносе електронским путем на адресу unescoserbia@mfa.rs или шаљу поштом у Секретаријат Националне комисије за сарадњу са Унеском на адресу: Кнеза Милоша 24-26, Београд. 
 
Детаљне информације о овом програму и начину пријаве можете наћи овде.