Конкурс за националне стипендије „За жене у науци“ за 2019. годину

 Отворен је нови циклус пријава за националне стипендије „За жене у науци“

Конкурс за доделу националних стипендија „За жене у науци“ намењен је младим научницама које се баве научно-истраживачким радом у области природних наука (укључујући природно-математичке, биолошке и медицинске науке, као и мултидисциплинарна подручја).
 
Годишње се додељују три стипендије (у износу од 5 хиљада евра у динарској противвредности), у циљу реализације значајног научног истраживања (у горе наведеним областима) које ће бити спроведено у Србији.
 
Стипендије додељује L'ORÉAL Balkan, у партнерству са Националном Комисијом за сарадњу са УНЕСКО-ом и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, као вид подршке младим и талентованим научницама да унапреде свој научно-истраживачки рад и наставе да се баве науком у Србији.
 
На конкурс се могу пријавити научнице до 35 година старости (рођене после 01. јануара 1984. године), које су уписале или завршиле докторске или постдокторске студије.
 
Пријаве се подносе електронским путем на адресе unescoserbia@mfa.rs и forwomeninscience.adba@loreal.com, или шаљу поштом у Секретаријат Националне комисије за сарадњу са УНЕСКО-ом, на адресу Кнеза Милоша 24-26, Београд.
 
Рок за пријаву: 31. март 2019. године
 
Детаљне информације о овом програму и начину пријаве (укључујући пријавни формулар и општа правила конкурса), можете наћи на званичној интернет презентацији програма.