КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈУ ЗА СТУДИЈСКИ БОРАВАК
НА УНИВЕРЗИТЕТУ: Middlesex University London (УК)

 У оквиру Ерасмус + програма студенти Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за студијски и истраживачки боравак - рок за пријаву: 23. јул 2015.

Драги студенти, уколико размишљате о мобилности и желели бисте да један део својих студија проведете у иностранству, сада је права прилика за то. Middlesex University London позива студенте Универзитета у Крагујевцу на размену, и то:

1.Мобилност у трајању од два семестра, односно 10 месеци (за студенте основних и/или интегрисаних академских студија) у академској 2015/16. години;
 
2.Мобилност у трајању од 3 месеца (за студенте докторских академских студија) у академској 2015/16. години.
 
Потребна документа за пријаву:
 
  • Мотивационо писмо (1 до 2 стране)*
  • CV (обавезно навести контакт адресу и телефон)
  • Листа положених испита
  • Копије диплома (за студенте који се пријављују за размену на нивоу докторских студија)
  • Потврда/сертификат о познавању енглеског језика**
  • Предлог плана студија током мобилности (можете преузети овде) за студенте основних или               интегрисаних академских студиа                                                 
  • Предлог плана истраживања током мобилности (можете преузети овде) за студенте докторских студија.
 
Приказ студијских програма, као и предмета који су доступни на Универзитету Middlesex University London можете видети ОВДЕ.
 
Приказ истраживачких области и докторских студија које су доступне на Универзитету Middlesex University London можете видети ОВДЕ и ОВДЕ.
 
* Мотивационо писмо: Важно је да у свом мотивационом писму обухватите следеће ставке: ваше академско постигнуће и успех, ваша мотивација и значај ове студијске размене за вас у погледу вашег даљег образовање и/или каријере.
 
** Middlesex University London захтева да кандидати за размену поседују одговарајуће сертификате и ниво знања енглеског језика. Комплетну листу сертификата који су признати од стране Middlesex Универзитета можете видети ОВДЕ.  
 
За овај програм размене могу се пријавити заинтересовани студенти основних и/или интегрисаних академских студија (студенти завршне године студија се не могу пријавити), као и студенти докторских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу.
 
Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.

РОК ЗА ПРИЈАВУ: 23. ЈУЛ 2015. ГОДИНЕ
 
Информације о стипендији и студијском боравку: 
 
  • Месечна стипендија у износу од 850 евра (за покривање трошкова живота)
  • Рефундација путних трошкова (до износа од 530 евра)
  • Припремни програм (International Student Orientation programme)
 
Више о смештају на Middlesex Универзитету у Лондону погледајте овде.
 
Напомене: 
1.) Пријава и пратећа документа достављају се на енглеском (није потребан званичан превод судског тумача);
2.) Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената.   Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.
 
Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб
34 000 Крагујевац
Зграда Ректората, 2. спрат
Контакт телефон: 034 300 425
Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00