Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је Конкурс за стипендирање до 1050 најбољих студената завршне године основних академских студија и интегрисаних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2022/23. годину.

Право пријаве на конкурс имају кандидати који испуњавају следеће услове:
  1. да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице;
  2. да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице; 
  3. да су у школској 2022/23. години уписани у завршну годину основних академских студија, интегрисаних академских студија или мастер академских студија на факултетима и универзитетима чији је оснивач Република Србија;
  4. да им је просечна оцена најмање 8,50 у току претходних година студија (за студенте завршних година основних академских студија и интегрисаних академских студија), а за студенте мастер академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 са основних академских студија; 
  5. да су положили све испите из претходних година студија; 
  6. да нису навршили 25 година живота - за студенте основних академских студија, односно да нису навршили 27 година живота - за студенте мастер академских студија и студенте интегрисаних академских студија до датума расписивања конкурса.

Пријаве се подносе путем електронске пријаве, посредством система еТаленти и услуге на Порталу еУправа, путем следећег линка.

Рок за пријаву: 16. април 2023. године
 
Студенти који добију стипендију и закључе Уговор о стипендирању имају обавезу да по завршетку студија обаве плаћену стручну праксу у органима јавне управе или институцијама чији је оснивач Република Србија у трајању од минимум 3 месеца а максимум 9 месеци.
 
Текст конкурса можете наћи овде.
 
Упутство за пријаву путем услуге е-Талент можете наћи овде.
 
Више информација о овом конкурсу, као и одговоре на најчешће постављена питања можете наћи на званичној интернет презентацији Фонда за младе таленте.
 
За сва додатна питања, кандидати се могу обратити путем електронске поште fond@nitra.gov.rs, путем телефонске линије 011/311 07 85 сваког радног дана у периоду од 10.00 до 12.00 часова или путем вибер апликације путем броја 064/81 66 010.