Конкурс за стипендирану мобилност студената Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу на Техничком Универзитету: Vilnius Gediminas Technical University  (Литванија)

У складу са потписаним интер-институционалним уговором за размену са Техничким универзитетом Виљнус студенти Факултета инжењерских наука у Крагујевцу могу се пријавити за стипендирану мобилности и то:

  • Студенти основних, мастер или докторских академских студија: размена у трајању од 3 месеца (студенти докторских студија), односно једног семестра (6 месеци) у летњем семестру академске 2016/17. године.

Потребна документа за пријаву:

1. Пријавни формулар (молимо преузмите форму)
2. Предлог уговора о учењу (молимо преузмите форму), односно предлог студија/истраживања за студенте докторских студија (молимо преузмите форму)
3. Листа положених испита и превод на енглески језик*
4. Копија претходно стечених диплома (за студенте који се пријављују за размену на нивоу мастер/докторских студија) и превод на енглески језик*
5. Потврда/сертификат о познавању енглеског језика (мин. Б1 ниво) **
6. CV (препорука: користити Europass модел)
7. Копија пасоша
 
* У овој фази пријаве није потребан званичан превод докумената оверен од стране судског тумача.
** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.
 
Напомене:
 
I У оквиру уговора о сарадњи са Техничким универзитетом Виљнус могу се пријавити само студенти Факултета инжењерских наука, на сва три нивоа, са различитих студијских програма, а у складу са академском понудом на партнерском универзитету.
 
Академску понуду и листу доступних предмета за стране студенте можете видети ОВДЕ и ОВДЕ.
 
  • Студенти могу бирати предмете са различитих факултета, уколико то одговара студијском програму на матичном факултету.
  • Детаље о студијским програмима можете видети  ОВДЕ
  • Уколико имате додатних питања о програму и предметима, контактирајте координатора датог програма: контакти су доступни ОВДЕ.

Академски календар:

  • Летњи семестар почиње 01.02. 2017. и завршава се 28.05.2017.
  • Испитни рок: од 29.05. до 25.06. 2017.
  • Програм оријентација за све стране студенте: 27-31. јануар 2017.

II Предлог уговора о учењу подразумева предмете које студент жели да похађа током размене. У овој фази пријаве, довољно је попунити прву страну (до дела: During the Mobility), односно, навести предмете које намеравате да слушате током размене. Приликом одабира предмета потребно консултовати Еразмус+ координатора на свом факултету, а препорука је и да се студенти консултују  и са предметним наставницима. У овој фази пријаве предлог уговора о учењу потписују студент и факултетски координатор. 

III По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата Техничком универзитету Виљнус.  Сви номиновани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве (online) од Техничког универзитета Виљнус.
 
IV Технички универзитет Виљнус одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.
 
V Информације о стипендији и студијском боравку: 
 
  • Месечна стипендија у износу од 750 евра (за покривање трошкова живота)
  • Покривени путни трошкови (до износа од 275 евра)
  • Могућност смештаја у студентском дому
  • Додељен ментор који помаже и прати рад студента током мобилности
  • Додатне информације за стране студенте можете видети ОВДЕ
  • Сви студенти на мобилности у обавези су да имају одговарајуће здравствено осигурање. Трошак обавезног здравственог осигурања није покривен стипендијом у оквиру програма Еразмус+, те је то обавеза студената.

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова. 

Адреса: Универзитет у Крагујевцу 
Јована Цвијића бб.
34 000 Крагујевац
Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност – VGTU Litvanija
 
РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВЕ: 15. новембар 2016.
 
 
Уколико имате питања, можете нас контактирати путем електронске поште или телефона:
 
Контакт телефон: 034 300 425
Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs