Мастер студије за биомедицинска истраживања у Великој Британији

 

Wellcome Trust додељује стипендије за мастер студије за међународне студенте. Стипендија пружа подршку студентима до 30 месеци. Потребно је 12 месеци да се студенти посвете похађању мастер курса у признатом центру изврсности, у комбинацији са 18 месеци који су предвиђени за покретање истраживачког пројекта. Циљ програма је да подржи истраживање које ће побољшати јавно здравље и тропску медицину на локалном, националном и глобалном нивоу.

The Wellcome Trust је установа за биомедицинска истраживања са седиштем у Лондону (Уједињено Краљевство). Основана је 1936. године са заоставштинама фармацеутског великодостојника господина Хенрија Велкома, са циљем финансирања истраживања за побољшање здравља животиња и људи. Циљ програма је постизање изванредног побољшања здравља уз подршку најбистријих умова.  
 
Рок за пријаву: 14. април 2020.
 
Стипендије се додељују за програм постдипломског образовања у области јавног здравља. Подршка у виду награде износи 120.000 фунти и укључује стипендију, повратне карте и одобрене школарине према стопи коју наплаћује организација за обуку. 
 
Линк ка изворном тексту се налази овде
Линк ка регистрацији налога можете наћи овде