Међународни програм стипендија Бајер фондације

Међународни програм стипендија Бајер фондације намењен је студентима и истраживачима у области природних и медицинских наука, као вид подршке младим талентима за спровођење студијских или истраживачких пројеката у иностранству.  

Стипендије се додељују студентима и младим професионалцима (до 2 године након завршетка студија) који желе да спроводе студијске или истраживачке пројекте у Немачкој.
 
Програм стипендија Бајер фондације састоји се од 5 програма стипендија:
 
1. Ото Бајер - Стипендије за област природних наука
Намењене студентима и младим професионалцима у области биологије, молекуларне биологије, биоинжењеринга, биоинформатике, хемије, биохемије, фармацеутске и компјутерске науке.
 
2. Карл Дуизберг - Стипендије за област медицине
Намењене студентима и младим професионалцима у области медицине, ветерине, медицинског инжењеринга, јавног здравља и здравствене економије.
 
3. Курт Хансен – Стипендије за студенте биологије и хемије (до нивоа мастер студија). Фокус је на студијским пројектима, праксама, летњим курсевима, као и додатним курсевима.
4. Џеф Шел - Стипендије за област агро наука
Намењене студентима и младим професионалцима у области агрономије, зелене биотехнологије, одрживог развоја и наука о заштити животне средине
 
5. Херман Стренгер – стипендије за неакадемски сектор
Приправници и млади професионалци у неакадемском сектору могу конкурисати за пројекте, праксе, додатне курсеве у следећим областима: Каријере у здравству, Техничка или научна занимања, Пословна администрација.
 
Кандидати који желе да аплицирају за ову стипендију морају имати истраживачки пројекат који желе да спроводе у Немачкој и морају бити прихваћени за студијски/истраживачки боравак на жељеној институцији у Немачкој.
 
Важан услов за добијање стипендије је да предложени пројекат мора бити иновативан и интернационалан.
 
Рок за пријаву: 14. јул 2019. године
 
Више информација о начину пријаве и потребним документима можете наћи овде.
 
Онлајн пријавни формулар можете наћи овде.
 
Више информација о овом програму стипендија можете наћи на званичном сајту програма.