Национални програм стипендија Словачке Републике за академску 2016/17. годину

Отворен је конкурс за пријаву за стипендије Словачке Републике за академску 2016/17. годину.

Програм финансира Министарство образовања, науке, истраживања и спорта Словачке Републике као вид подршке мобилности студената, докторанада, универзитетских професора, истраживача и уметника за боравак на високообразовним институцијама и истраживачким организацијама у Словачкој.
 
Рок за пријаву:  30. април 2016. године (до 16 часова)
 
Профил кандидата:
 
  • студенти интегрисаних и мастер академских студија, студенти докторских студија, универзитетски професори, истраживачи и уметници;
  • Прихваћени за боравак на државном или приватном универзитету или истраживачкој институцији у Словачкој

Трајање мобилности:

  • студенти интегрисаних и мастер академских студија – 1 - 2 семестра или 1 – 3 семестра (ако је година подељена на 3 семестра)
  • студенти докторских студија – 1 - 12 месеци 
  • универзитетски професори, истраживачи и уметници – 1 – 12 месеци

Стипендијом су покривени трошкови живота, смештаја, исхране током боравка у Словачкој, а висина стипендије зависи од академског нивоа кандидата. Трошкове пута сносе сами кандидати.

Пријава се врши на адреси: www.scholarships.sk. (Онлајн систем за пријаву се отвара најмање 6 недеља пре рока за пријаву). 
 
Копије докумената послати на адресу:
SAIA, n. o. 
Sasinkova 10 
812 20  Bratislava 1
Slovak Republic
 
Напомена: Одвојени су процеси пријаве за стипендију и на жељену високообразовну/истраживачку институцију у Словачкој. Да би могли да аплицирају за овај програм стипендија, заинтересовани кандидати морају бити прихваћени за боравак на жељеној институцији у Словачкој.
 
Више информација о програму и начину пријаве можете видети овде.