Обавештење о стипендијама Шведског института за 2015/16. академску годину

Шведски институт сваке године додељује стипендије за редовне мастер студије у Шведској, које покривају трошкове студија и трошкове живота, додатак за трошкове путовања и осигурање.

Информације о пријави за ове стипендије за академску 2015/16. годину биће објављене на сајту програма у октобру/новембру.
 
Процес пријаве за стипендију и за студије у Шведској су два одвојена процеса. Да би могли да у предвиђеном року конкуришу за овај програм стипендија, заинтересовани кандидати морају бити примљени на факултет у Шведској, на неки од eligible мастер програма. 
 
Могуће је конкурисати за програме у оквиру друштвених наука и наука о заштити животне средине, а листа eligible мастер програма за 2015/16. академску годину ће бити објављена крајем 2014. године.
 
Стипендије се додељују за програме који почињу у јесењем семестру и додељују се за једну академску годину (два семестра).
 
Како бисте се на време информисали о овим стипендијама и у предвиђеном року за њих могли да аплицирате, пратите званични сајт програма: овде