Отворен конкурс Хјуберт Хамфри програма за стипендирани боравак у Сједињеним Америчким Државама

Сви запослени млади на почетку својих каријера могу се пријавити за стипендирани десетомесечни боравак и усавршавање на универзитетима у САД у току академске 2020/21. године путем Хјуберт Хамфри програма

Конкурс је отворен до 18. јуна 2019. године.
 
Хјуберт Хамфри програм Државног секретаријата Сједињених Амерчких Држава пружа професионалцима из целог света који тек развијају своје каријере могућност усавршавања кроз боравак и учење на универзитетима широм САД, као и за развијање сарадње са колегама из САД и других земаља.  
 
Конкурс је отворен за држављане Републике Србије који су стално запослени у државном или приватном сектору, са стеченим универзитетским образовањем и добрим знањем енглеског језика. Области које су обухваћене програмом односе се пре свега на одрживи развој, демократију и владавину права и образовање.
 
Пријављивање се врши тако што кандидати треба да се пријаве онлајн путем сајта https://apply.iie.org/huberthhumphrey. Потом сву конкурсну документацију послати на адресу: U.S. Embassy Belgrade, Public Affairs Section, Hubert H. Humphrey Fellowship Program, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 92, 11000 Belgrade
 
Целокупан текст конкурса са детаљно представљеним условима и процедуре за пријаву доступан је на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја - Секција Стипендије страних влада и фондација 2019. године.
 
За сва додатна питања можете се обратити путем мејла: jelena.pazun@mpn.gov.rs.
 
Више информација о овом програму, доступним студијским областима и начину пријаве можете наћи на званичном сајту програма.