Отворен конкурс за Global UGRAD програм размене за академску 2014/2015. годину

 Global UGRAD програм размене и ове године додељује стипендије академски успешним и друштвено активним студентима из Србије.

 
Циљ овог програма је да наши студенти виде како функционише образовни систем у Америци, унапреде своја знања и вештине, упознају се са њиховом културом и вредностима и представе своју културу и традицију америчким студентима.  
 
Програм финансира Влада Америке и Одељење за образовање и кулуру САД, уз подршку Америчке амбасаде у Београду и World Learning организације.
 
Трајање програма: годину дана
 
Почетак програма: август 2014.
 
Стипендисти ће у оквиру овог програма провести годину дана на неком од америчких универзитета и похађати наставу у оквиру основних студија, учествовати у ваннаставним активностима и стицати практична искуства, а по повратку у своју земљу наставити студије на свом матичном факултету.
 
Профил кандидата: 
  • држављани Србије који тренутно бораве у Србији
  • студенти основних студија на Универзитетима у Србији, државним или приватним
  • завршен најмање један семестар студија
  • да нису студенти завршних година студија у време пријаве
  • немају више од 140 ЕСПБ ако су студенти четворогодишњих студија, односно не више од 130 ЕСПБ ако су студенти трогодишњих студија
  • познавање енглеског језика
 
Стипендистима је обезбеђена пуна стипендија, која покрива трошкове пута, трошкове школарине, трошкове живота (смештај и храну), потребне уџбенике, здравствено осигурање и месечну новчану накнаду.
 
Рок за пријаву: 25. 12. 2013. до 17 часова
 
Пријаве послати електронским путем, на адресу applications@worldlearning.org.rs или поштом, на адресу: 
World Learning, Inc
Краља Милана 4А , стан 27
11 000 Београд
 
 
Више о програму и начину пријаве видети на: worldlearning