Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD) омогућава талентованим студентима стипендије за размену на нивоу основних студија у трајању од једног семестра на универзитетима или колеџима у Америци.

Програм финансира Влада Америке и Одељење за образовање и културу САД, уз подршку Америчке амбасаде у Београду и World Learning-а.
 
Програм омогућава будућим лидерима да се упознају са америчким друштвом, културом и академским институцијама, и пружа им могућност да унапреде своје професионалне вештине, као и да представе своју културу и традицију америчким студентима.
 
Стипендија покрива трошкове пута, трошкове школарине, смештаја и медицинског осигурања, трошкове уџбеника, као и месечну новчану накнаду.
 
Профил кандидата:
 
  • Кандидати који тренутно похађају (full-time) основне студије и који су завршили најмање први семестар студија;
  • Кандидати морају имати најмање један семестар студија да заврше на матичном универзитету по завршетку Global UGRAD програма;
  • Кандидати треба да докажу лидерски потенцијал кроз академски рад, друштвено ангажовање или ваннаставне активности.
  • Кандидати морају доказати познавање енглеског језика (TOEFL тест ће бити потребан кандидатима одабраним за стипендију или кандидатима са резервне листе).
  • Предност ће имати кандидати који имају мало или немају искуства у Америци или изван своје матичне земље.

Пријава се одвија путем апликационог портала који можете наћи овде

Упутства за пријаву можете наћи овде.

Рок за пријаву: 31. децембар 2016. гдине (5:00pm EST)

Додатне информације у вези са начином пријаве можете добити путем имејл адресе: ugrad@usembassy.rs

Више информација о овом програму можете видети на званичном сајту програма, као и на Facebook страници програма и Youtube каналу