Отворене пријаве за Фулбрајт програм академске размене за академску 2022/23. годину

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији отворила је пријаве за Фулбрајт програм академске размене за академску 2022/23. годину. 

Програм у Србији постоји од 2017. године, а у оквиру програма доступне су 2 категорије:
 
1. Фулбрајт програм за мастер студије (Fulbright Graduate Study Program)
  • Намењен похађању мастер студија у трајању од 1 године или дуже на универзитетима у Америци. 
  • За програм могу аплицирати кандидати који у време пријаве имају завршене основне студије. 
  • Више информација о условима конкурса и начину пријаве можете наћи овде.

2. Фулбрајт истраживачки програм за студенте докторских студија (Fulbright Non-Degree Research Program for Doctoral Students

  • Програм је намењен студентима докторских студија са универзитета у Србији који желе да на универзитету у Америци  спроводе истраживање које је везано за њихову докторску дисертацију. 
  • Трајање гранта је 6 до 9 месеци. 
  • Више информација о овом конкурсу и начину пријаве можете наћи овде.

Области у оквиру којих можете да се пријавите за програм:  агрономија, америчка историја, америчка књижевност, америчке студије, антропологија, археологија, биолошке науке, хемија, комуникације, компјутерске науке, економија, образовање, инжењерство, науке о заштити животне средине, географија, геологија, информационе науке, журнализам, право, библиотечке науке, лингвистика, математика, филозофија, физика, политичке науке, психологија, социјални рад, социологија, примењена лингвистика.

Рок за пријаву: 5. април 2021. године
 
Стипендија Фулбрајт програма покрива трошкове школарине и такси на универзитету, месечну новчану накнаду, трошкове здравственог осигурања, као и трошкове авио-превоза.
 
За сва додатна питања можете се обратити Амбасади Сједињених Америчких Држава у Београду путем имејла BelgradeFulbright@state.gov.