Отворене пријаве за Сакура стипендије 2021.

У циљу промовисања изучавања свих аспеката јапанског друштва и културе у Републици Србији, као и јачања српско-јапанског пријатељства, компанија JT International a.d. Senta, која послује у саставу Japan Tobacco International групе, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији расписала је Конкурс за доделу Сакура стипендија за 2021. годину. 

Додељено ће бити пет стипендија у износу од по 100.000 динара за израду истраживачког рада на тему у вези са Јапаном и студијско путовање у Јапан. 
 
Истраживачки рад се састоји из два дела – теоријског и практичног. 
 
Теоријски део обухвата истраживачки рад на тему у вези са Јапаном из једне од следећих области:
  • Друштвених и хуманистичких наука
  • Културе и уметности
  • Каизен менаџмента

Практични део истраживачког рада обављаће се у Јапану. Пут у Јапан за добитнике Сакура стипендије финансираће компанија Japan Tobacco International, а биће реализован у периоду када услови епидемиолошке ситуације то буду дозволили.

Право учешћа на конкурсу имају студенти основних, постдипломских и докторских студија свих акредитованих универзитета у Републици Србији и истраживачи који нису у сталном радном односу.
 
За учешће на конкурсу потребно је поднети предлог теоријског дела истраживачког рада према обрасцу за пријаву на сајту www.sakurastipendije.rs.
 
Пријаве су отворене до 30. априла 2021. у 8 часова
 
Више информација о овом програму стипендија можете наћи овде.