Politecnico di Milano - 100 стипендија за мастер студије 2015/16. године

Рок за пријаву: 25. новембар 2014. године

Politecnico di Milano ће у периоду од 1. септембра до 25. новембра 2014. примати пријаве студената за упис на први семестар академске 2015/16. године. Студентима ће бити доступне PLATINIUM, GOLD и SILVER stipendije као и ASP stipendije за студенте са високим просеком постигнутим у досадашњем школовању.
 
  • Politecnico di Milano додељује најбољим студентима PLATINIUM стипендије у износу од 13.300€.
  • Студенти који добију GOLD стипендију, у износу од 8.300€ годишње, имаће покривене трошкове смештаја у студентском кампусу као и покривене трошкове школарине.
  • SILVER стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.300€ годишње.
 
Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. У просеку половини студената уписаних на мастер програм биће додељена стипендија.
 
За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на Мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије.
 
Студенти који буду добили PLATINUM или GOLD стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.
 
За упис на Мастер студије је потребна bachelor диплома. Студенти који још нису дипломирали  могу се уписати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано. Студенти виших и високих школа могу конкурисати уколико након завршених студија на високој или вишој школи заврше још једну годину на неком од акредитованих факултета. 
 
Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобадјању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.
Приликом оцењивања досијеа кандидата комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.
 
Иван Мангов је представник универзитета Politecnico di Milano за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и школаринама, као и асистенцију приликом конкурисања, можете писати на ivan.mangov@gmail.com
 
Уз поменуте стипендије Politecnico di Milano стипендира студенте са високим просеком (преко 9) за укључивање у ASP програм интердисциплинарних курсева.
 
Студенти уписани на ASP ослободјени су плаћања школарине за мастер студије на Politecnico di Milano универзитету, а уз то им је обезбеђен и бесплатан смештај у Милану током студија, као и финансијска сретства за развој пројеката. 
 
Извор: najstudent