Politecnico di Milano › 100 стипендија за Мастер студије

 Рок за пријаву: 10.12. 2013.

Politecnico di Milano налази се медју 20 водећих универзитета у Европи. Са око 40.000 уписаних студената и преко 1000 професора, највећи је италијански универзитет за велики број техничких и природних наука, архитектуру и дизајн.

PLATINIUM, GOLD и SILVER стипендије

За академску 2014/2015. годину италијански универзитет "Политецницо ди Милано" додељује најбољим студентима "ПЛАТИНИУМ" стипендије у износу од 13.300€.

Студенти који добију "ГОЛД" стипендију, у износу од 8.300€ годишње, имаће покривене трошкове смештаја у студентском цампусу као и покривене трошкове школарине.

"СИЛВЕР" стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.300€ годишње.

Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. У просеку половини студената уписаних на мастер програм биће додељена стипендија. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на Мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије.

Кандидати који буду примљени на мастер студије, а којима не буде била одобрена стипендија, могу се уписати уз плаћање годишње школарине у износу од 3.300€.

Politecnico di Milano такође нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од следећих студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ месечно, али варирају у зависности од цампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили "PLATINUM" или "GOLD" стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.

За упис на Мастер студије је потребна бацхелор диплома. Студенти који још нису дипломирали могу се уписати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано.

Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобадјању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.

Приликом оцењивања досијеа кандидата комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.

Академска година почиње у октобру. Исто тако, постоји и могућност уписа на други семестар који почиње у марту, али за упис у том року нису предвиђене стипендије. Онлине регистрација кандидата који конкуришу за упис на први семестар (октобар) отворена је од 10. септембра.

Иван Мангов је представник универзитета Politecnico di Milano за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и школаринама, као и асистенцију приликом конкурисања, можете писати на ivan.mangov@gmail.com

Више информација на: www.polimi.it

Уз поменуте стипендије Politecnico di Milano стипендира студенте са високим просеком (преко 8,5) за укључивање у АСП програм интердисциплинарних курсева.

Студенти уписани на АСП ослободјени су плаћања школарине за мастер студије на Политецницо ди Милано универзитету, а уз то им је обезбедјен и бесплатан смештај у Милану током студија, као и финансијска сретства за развој пројеката (за 2012/13. финансијска сретства износе око 2000€ по студенту).

Alta Scuola Politecnica (АСП) је елитна факултетска установа за младе таленте која нуди најбољим студентима прилику да развију своје интердисциплинарне способности кроз серију иновативних студијских пројеката остварених у уској сарадњи са утицајним претставницима из света бизниса и владиних институција.

Оснивачи АСП су Politecnico di Milano и Politecnico di Torino, а наставу могу да похадјају искључиво студенти уписани на Мастер оф Сциенце студије. 150 изабраних студената имаће прилику да учествују у АСП програму који се одвија паралелно са наставом на мастер студијама. На крају студија они добијају диплому АСП-а као и дипломе оба универзитета, Politecnico di Milano и Politecnico di Torino.

Више информација на: www.asp-poli.it