Politecnico di Milano – стипендије за мастер студије 2015/16. године

Отворен позив Универзитета Politecnico di Milano за пријављивање студената за упис на први семестар мастер студија академске 2015/16. године. 

Студентима ће бити доступне PLATINIUM, GOLD и SILVER стипендије, као и ASP стипендије за студенте са високим просеком постигнутим у досадашњем школовању.
 
Рок за пријаву: 26. новембар 2015. године
 
Иван Мангов је представник универзитета Politecnico di Milano за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и асистенцију приликом конкурисања, као и обавезну регистрацију кандидата, пишите на адресу ivan.mangov@gmail.com
 
  • PLATINIUM стипендије у износу од 13.300 €
  • GOLD стипендије у износу од 8.300 €годишње – студентима ће бити покривени трошкове смештаја у студентском кампусу као и покривене трошкове школарине.
  • SILVER стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.300 € годишње.

Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на Мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије. Годишња школарина за мастер студије износи 3300€.

Politecnico di Milano такође нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300 € месечно, али варирају у зависности од цампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили PLATINUMили GOLD стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.
 
За упис на Мастер студије је потребна bachelor диплома. Студенти који још нису дипломирали  могу се уписати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано.
 
Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобадјању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.
 
Приликом оцењивања досијеа кандидата комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.
 
Пријављивање на мастер студије се не наплаћује, а сви пријављени кандидати биће узети у обзир за доделу стипендија.
 
Уз поменуте стипендије Politecnico di Milano стипендира студенте са високим просеком (преко 9) за укључивање у ASP програм интердисциплинарних курсева.
 
Студенти уписани на ASP ослободјени су плаћања школарине за мастер студије на Политецницо ди Милано универзитету, а уз то им је обезбедјен и бесплатан смештај у Милану током студија, као и финансијска сретства за развој пројеката. 
 
Извор: najstudent