Политехнички универзитет у Милану - 400 СТИПЕНДИЈА ЗА МАСТЕР СТУДИЈЕ

Најбољим студентима Politecnico di Milano додељује ПЛАТИНУМ стипендије у износу од 13. 886 € годишње. Студенти који добију ГОЛД стипендију у износу од 8.886 € годишње имају покривене трошкове смештаја у студентском кампусу, као и плаћену школарину. СИЛВЕР стипендија покрива трошкове школарине.

Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви пријављени кандидати за упис на мастер студије биће аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије. Годишња школарина за мастер студије износи 3.886 €.

Поред ових стипендија, које се додељују на основу успеха у досадашњем школовању, доступна је и ДСУ стипендија која се додељује на основу материјалног стања кандидата. Висина износа који ДСУ стипендија обезбеђује израчунава се за сваког кандидата понаособ.

На следећем линку налази се листа мастер програма.

Пријаве за упис на први семестар, на ком настава почиње у септембру 2021. године,  примаће се до 9. марта 2021. године. Накнада за пријаву износи 50 €, а пре слања докумената потребно је обратити се на адресу polimi@studije.info ради регистрације кандидата (можете писати на свом матерњем језику). Сва документа се шаљу искључиво онлајн.

Проф. Иван Мангов је представник Политехничког универзитета у Милану за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и асистенцију приликом конкурисања, можете се обратити на мејл ivan.mangov@gmail.com

Студенти који још нису дипломирали могу конкурисати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано. Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобађању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.

Политехнички универзитет у Милану такође нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од следећих студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ месечно, али варирају у зависности од кампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили PLATINIUM или GOLD стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.

Уз поменуте стипендије Политехнички универзитет у Милану стипендира студенте са високим просеком (преко 9) за укључивање у ASP програм интердисциплинарних курсева. Студенти уписани на овај програм не плаћају школарину, и добијају посебну стипендију од стране Alta Scuola Politecnica  (око 2000€) за развој иновативних пројеката. На овај програм биће примљено 150 најбољих кандидата који ће наставу на ASP пратити у периоду од неколико радних недеља током године, а напоредо са наставом на матичном Мастер програму. На крају студија они добијају диплому ASP-а, диплому Politecnico di Milano и диплому Politecnico di Torino универзитета.

Приликом оцењивања досијеа комисија узима у обзир просек са основних студија, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.