Политехнико ди Милано: Стипендије за мастер студије за академску 2019/20. годину

Отворен позив Универзитета Политехнико ди Милано за пријављивање студената за упис на први семестар мастер студија академске 2019/20. године

Студентима ће бити доступне PLATINUM, GOLD и SILVER стипендије, као и ДСУ стипендија, која се додељује на основу материјалног стања кандидата. 
 
Стипендије које додељује Politecnico di Milano - Platinum (13.886€), Gold (8.886€) i Silver (3.886€) - намењене су студентима који долазе из земаља ван Европске уније. Сви кандидати пријављени за упис на Мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије. Стипендија покрива обе године мастер студија (горе наведени износи се додељују на годишњем нивоу).
 
Годишња школарина на мастер студијама износи 3.886€.
 
Пријаве за упис на први семестар, на ком настава почиње у септембру 2019. примаће се до 19. новембра 2018. године.
 
Рок за достављање сертификата знања језика је 11. фебруар. 
 
Politecnico di Milano нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од следећих студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ - 400€ месечно.
 
Посебно је интересантна ДСУ стипендија која се додељује на основу материјалног стања кандидата. Због разлике у примањима стандарду, сви студенти који аплицирају за ДСУ углавном добијају право на коришћење ове стипендије. Висина износа који ДСУ стипендија обезбеђује се израчунава за сваког кандидата понаособ, али је тај износ близак ономе што покрива Gold стипендија. За ову стипендију узима се у обзир само економско стање студента, не и просек оцена.
 
Проф. Иван Мангов је представник Универзитета Politecnico di Milano за Србију - за информације о Универзитету и студијским програмима, стипендијама и пријавној процедури пишите на: ivan.mangov@gmail.com
 
Универзитет Politecnico di Milano налази се међу првих 20 на ранг листи светских универзитета у сва три подручја специјализације: 17. у инжењерству, 9. у архитектури и 5. у дизајну. QS World University рангира најбоље универзитете широм света, позиционирајући Politecnico di Milano високо у конкуренцији историјских Оксфорда, Харварда, Кембриџа и МИТ. 
 
Рангирање се све више користи као мерило на основу ког кандидати доносе одлуку о месту студирања и рада, што зависи не само од атрактивности универзитета, већ и од града и његове територије. Бодује се углед професора, способност ангажовања у истраживању као и успех дипломираних студената.