Постдок стипендије Лајбниц Института за студије источне и југоисточне Европе

Лајбниц Институт за студије источне и југоисточне Европе, ИОС у Регенсбургу, једна је од највећих и најдуговечнијих институција ове врсте у Немачкој са међународним и мултидисциплинарним профилом. ИОС одржава једну од водећих специјализованих библиотека за студије источне и југоисточне Европе. То је независна истраживачка установа која је уско повезана са Универзитетом у Регенсбургу. У 2019. години ИОС и Универзитет у Регенсбургу основали су Лајбниц Научни Камп „Европа и Америка у савременом свету: фрикције и трансформације глобалности од 19. века“ (Leibniz ScienceCampus “Europe and America in the Modern World: Frictions and Transformations of Globality since the 19th Century). 

Отворене су пријаве за програм стипендирања за Гостујуће истраживаче (2020 Visiting Research Fellow Program). Посебно се подстичу да се пријаве историчари, економисти, политиколози и научници когнитивних дисциплина. Од стипендиста се очекује да спроведу истраживања релевантна за истраживачки профил института и Лајбниц Научног Кампа. Као институт за просторне студије, ИОС промовише компаративне и трансрегионалне перспективе.
 
Истраживачки боравци се планирају у трајању од две до четири недеље. Износ стипендије ће зависити од дужине боравка и професионалног искуства кандидата.
 
Рок за достављање пријава је 15. септембар 2019. године. Пријаве се достављају путем ИОС онлајн портала ОВДЕ.
 
Пријава мора да садржи следећа документа:
 
  • кратак предлог истраживања на немачком или енглеском језику (максимално три странице),
  • детаљна биографија, која садржи обавезно две референце,
  • копије не више од три академска чланка (објављени или необјављени),
  • изјава о жељеној дужини и периоду боравка.
 
За више информација можете писати на следећу адресу: fellow@ios‐regensburg.de