Позив за пријаву студената Факултета педагошких наука у Јагодини за стипендирану мобилност на Високој школи Етвеш Јожеф у Баји, Мађарска

Еразмус+ Кључна Акција 1 – Кредитна мобилност

На конкурс се могу пријавити студенти основних и мастер академских студија Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу.   

Потребна документа за пријаву:

  • Пријавни формулар (молимо, преузмите форму)
  • Предлог уговора о учењу (молимо, преузмите форму)
  • Листа положених испита и превод на енглески језик*
  • Потврда са факултета о редовном студирању и превод на енглески језик*
  • Потврда/сертификат о познавању енглеског језика (мин. Б1, препоручљиво Б2 ниво) **
  • Копија пасоша

 

* У овој фази пријаве није потребан званичан превод докумената оверен од стране судског тумача.

** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског или немачког језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.

Рок за достављање пријавне документације: 23. јануар 2019. године, до 12:00 сати

Академска понуда доступна је ОВДЕ и ОВДЕ

Академски календар погледајте ОВДЕ.

Више информација о Високој школи Етвеш Јожеф у Баји погледајте ОВДЕ.

Напомене:

1. Реализација мобилности предвиђена је за летњи семестар 2018/19. академске године и студенти се могу пријавити за размену у трајању од 1 семестра, односно 5 месеци.

2. Уговор о учењу (Learning Agreement) подразумева предмете који се бирају из горе наведене академске понуде, које студент жели да похађа током размене. Приликом одабира предмета потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, а препорука је и да се консултују  и са предметним наставницима. У овој фази пријаве попунити само поља која су обележена (1. страна). За размену у трајању од једног семестра потребно је одабрати предете који збирно дају 30 ЕСПБ.

Овде можете видети контакт листу Еразмус+ координатора на факултетима Универзитета у  Крагујевцу.

Уговор који се припрема у овој фази није нужно и коначна верзија уговора, јер ће се академска понуда ажурирати и може доћи до измена.

3. По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих студената Високој школи Етвеш Јожеф.  Сви номиновани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве.

4. Висока школа Етвеш Јожеф одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу. 

5. Информације о стипендији и студијском боравку:

  • Месечна стипендија у износу од 800 евра (за покривање трошкова живота)
  • Покривени путни трошкови у износу од 180 евра
  • Могућност смештаја у студентском дому (трошкове смештаја студенти плаћају од своје стипендије, у износу од 100 евра)- адреса дома: 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky 16
  • Сви студенти на мобилности у обавези су да имају одговарајуће здравствено осигурање, али трошак тог осигурања није покривен стипендијом у оквиру програма Еразмус+, те је то обавеза студената.

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова.

Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност - Баја

Адреса: Универзитет у Крагујевцу

Јована Цвијића бб.

34 000 Крагујевац

Уколико имате питања, можете нас контактирати

путем електронске поште или телефона:

Контакт телефон: 034 300 425

Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs