ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

На конкурс се могу пријавити:

  • студенти свих нивоа академских студија (размена у трајању од 1 семестра)

НА КОНКУРС СЕ МОЖЕТЕ ПРИЈАВИТИ ДО 17. НОВЕМБРА 2017. ГОДИНЕ

Студијске области доступне студентима Универзитета у Крагујевцу: Law, Business and Administration, Information and Communication Technologies  на следећим факултетима: 

  • Faculty of Law (FD)
  • Faculty of Information and Communication Technologies (NOVA IMS)

ПРИЈАВА: 

Заинтересовани кандидати морају пратити пријавну процедуру Универзитету Нова у Лисабону, односно потребно је отворити налог на е-порталу: http://icm2017.unl.pt/  

Водич за заинтересоване кандидате погледајте ОВДЕ.

Упутство за пријаву кандидата и листу докумената за пријаву можете погледати ОВДЕ.

Академску понуду Универзитета Нова у Лисабону можете погледати ОВДЕ.

Важне напомене:

1. Заинтересовани кандидати за мобилност на Правном факултету могу да се пријаве за мобилност на нивоу основних или мастер академских студија. 

Заинтересовани кандидати за мобилност на Факултету за информационе и комуникационе технологије, могу се пријавити за мобилност на нивоу основних и докторских академских студија.

2. По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу извршиће валидацију пријава (техничка провера пријава – да ли су пријављени кандидати регистровани као студенти, и провера валидности поднетих докумената). Након валидације пријава, следи процес евалуације који спроводи Универзитет Нова у Лисабону.

3. Универзитет Нова у Лисабону одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

4. Мобилност студената реализоваће се у летњем семестру академске 2017/18. године.

5. Приликом припреме Предлога плана студија, односно Уговора о учењу потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, односно са шефом Катедре и предметним наставницима.

6. Информације о стипендији и студијском боравку:

  • Месечна стипендија у износу од 800 евра (за покривање трошкова живота)
  • Покривени путни трошкови (у износу од 360 евра)

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студенатаНаравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.

Уколико имате питања, можете нас контактирати путем електронске поште или телефона:

Контакт телефон: 034 300 425

Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs