Позив за пријаву студената за стипендирану мобилност на Универзитету „Пол Валери“ Монпеље III (Француска)

Конкурс за Катедру за романистику Филолошко-уметничког факултета

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ
 
У складу са потписаним интер-институционалним уговором за размену са Универзитетом „Пол Валери“ Монпеље III студенти Катедре за романистику Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за стипендирану мобилности и то:
 
  • студенти основних академских студија, размена у трајању од 5 месеци
  • студенти мастер академских студија, размена у трајању од 5 месеци

Доступна студијска област: Literature and Linguistics (Language Sciences)

Потребна документа за пријаву:
 

Рок за пријаву: 07. мај 2019. године, до 12:00 сати

 

Више информација о Универзитету „Пол Валери“ Монпеље III можете погледати ОВДЕ.

Све битне информације везане за Еразмус+ размену, можете видети ОВДЕ.

  
Важне напомене:
 
1. У овој фази пријаве није потребан званичан превод докумената од стране судског тумача.
 
2. Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.
 
3. Мобилност студената реализоваће се у зимском семестру академске 2019/20. године. Мобилност ће се реализовати на ITIC- Département des Sciences du Langage.
 
4. Приликом припреме Уговора о учењу потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету као и са шефом Катедре и предметним наставницима. За размену у трајању од једног семестра потребно је одабрати предете који збирно дају 30 ЕСПБ. Овде можете видети контакт листу Еразмус+ координатора на факултетима Универзитета у Крагујевцу.
 
5. Такође, заинтересованим кандидатима се предлаже да консултују Еразмус+ координаторе са Универзитета „Пол Валери“ Монпеље III у вези одабира предмета.
 
6. Универзитет „Пол Валери“ Монпеље III одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.
 
7. Информације о стипендији и студијском боравку:
 
  • Месечна стипендија у износу од 850, односно 900 евра, у зависности од пројектне године из које ће се исплатити стипендија (за покривање трошкова живота)
  • Покривени путни трошкови (у износу од 275 евра)

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.

Уколико имате питања, можете нас контактирати путем електронске поште: erasmus@kg.ac.rs