Продужен рок за пријаву за размену у Америци

Драги студенти Универзитета у Крагујевцу,

Обавештавамо вас да је рок за пријаву за Global UGRAD програм стипендија за размену у Америци продужен до 15. марта 2021. године.
 
Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD Program) је стипендија коју додељује Канцеларија за образовање и културу Стејт Департмента, намењена студентима основних студија. Учесници програма бораве један семестар на акредитованом четворогодишњем факултету у САД где похађају предавања и вежбе, полажу испите за изабране курсеве, али не добијају дипломе ових факултета (добијају транскрипт оцена). Од учесника се, такође, очекује да се учествују у волонтерским активностима и културним дешавањима путем којих ће представити своју земљу и научити о Америци и домовинама осталих студената на размени.
 
Студенти који у Србији аплицирају за Global UGRAD програм морају бити држављани Србије и студенти универзитета у Србији. Стипендије се додељују искључиво студентима основних студија, који су завршили минимум први семестар. Учесници програма морају да задрже статус студента на својим матичним факултетима, те да им по завршетку Global UGRAD остаје минимум један семестар до краја студија. Кандидати треба да покажу лидерски потенцијал кроз академски успех, укљученост у друштвене и ваннаставне активности. Од кандидата се очекује добро знање енглеског језика.  Предност имају кандидати који претходно нису боравили (уопште или на дуже време) у САД или ван своје земље.
 
Више информација о програму можете пронаћи овде.
 
 
Уколико сте у процесу припремања пријаве или размишљате о одласку на размену и желите да сазнате више информација о Global UGRAD програму, 
придружите се 
онлајн консултацијама (Faceebok Live) које организује Амбасада Америке у петак, 19. фебруара у 16.00 часова
Одговоре на сва питања добићете од координатора и бивших учесника програма. 
 
 
Онлајн консултације одржаће се на фејсбук страници Амбасаде Америке, на адреси: https://www.facebook.com/USEmbassySerbia/