Програм обуке у Јапану за студенте инжењерских, високотехнолошких и других научних области

 

Програм обуке VULCANUS IN JAPAN нуди могућност обуке у области индустрије у компанијама у Јапану за студенте инжењерства, високотехнолошких и других научних области.

Овај програм почиње у септембру и завршава се у августу следеће године.

Програмом је обухваћен једнонедељни семинар о Јапану, четворомесечни интензивни курс јапанског језика и осмомесечно стажирање у компанији у Јапану.

Студенти ће имати прилику да проуче широк спектар напредних технологија које користи компанија – домаћин програма, као и да уче јапански и да разумеју јапанску културу у циљу обогаћивања свог једногодишњег боравка у иностранству.

Овај програм финансирају Јапански центар за индустријску сарадњу и јапанска компанија – домаћин. Студентима се додељује грант (1 900 000 јена) за покривање трошкова путовања, до/из Јапана, као и за трошкове живота у Јапану. Курс језика и семинар се не наплаћују, а смештај је обезбеђен бесплатно током трајања кура, семинара и обуке у компанији.

За програм се могу пријавити студенти инжењерства или других наука, као што су: компјутерске науке, научно инжењерство, машинство, хемијско инжењерство, електроника, биотехнологија, електротехника, физика, телекомуникације, нуклеарно инжењерство, грађевинарство, метални материјали, керамика, производни систем, глобални навигациони сателитски систем итд. Неопходно је да су студенти у тренутку пријављивања за програм на студијама између четврте године и претпоследње године докторских студија.

Рок за пријаву: 20. јануар 2020. године.

Више информација о овом програму и начину пријаве можете наћи овде.