Програм стипендија Вишеград фонда

Програм стипендија Вишеград фонда намењен је за студијске/истраживачке боравке на високообразовним институцијама у земљама V4 групе (Чешка, Пољска, Словачка, Мађарска).

Програм је намењен кандидатима на мастер и постмастер (PhD и postodc) нивоу.
 
Трајање боравка: до 4 семестра (мастер ниво), до 2 семестра (постмастер)
 
Програмом је предвиђена стипендија од 2300 евра за стипендисту, као и додатак од 1500 евра намењен институцији домаћину програма. Кандидати који живе на удаљености већој од 1500 километара могу аплицирати за додатак на конто путних трошкова.
 
Списак потребне документације можете наћи овде.
 
Пријава се врши путем апликационог портала који можете наћи овде.
 
Пријаву поднети онлајн, а након тога пријавну документацију у штампаном облику (са одштампаним пријавним формуларом са онлајн система) послати на адресу: International Visegrad Fund, Kralovske udolie 8, 811 02 Bratislava, Slovаk Republic
 
Рок за пријаву: 31. јануар сваке године (до 11:59 часова)
 
Напомена: Кандидати заинтересовани за овај програм морају пронаћи институцију на којој ће боравити и од институције тражити доказ да су примљени на програм, макар прелиминарно (acceptance letter или мејл као доказ).
 
Све акредитоване високообразовне институције у земљама V4 групе могу бити домаћини програма. Листу високообразовних институција по земљама можете пронаћи овде.
 
Више информација о програму и начину пријаве можете видети овде.