Расписан конкурс Фонда за младе таленте за студије у иностранству

Министарство омладине и спорта са задовољством саопштава да је Фонд за младе таленте Републике Србије расписао Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2019/2020. годину.

Конкурс је намењен студентима који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима у школској 2019/20. години и биће отворен до 1. новембра 2019. године.
 
Услови које кандидати треба да испуњавају:
 
  • да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице;
  • да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице;
  • да су положили све испите из претходних година студија;
  • да им је просечна оцена најмање 8,50 у току основних академских студија;
  • да нису навршили 27 година живота – за студенте студија другог степена, односно 29 година живота – за студенте студија трећег степена до датума расписивања конкурса;
  • да су најмање једну годину основних академских студија завршили (положили све испите предвиђене акдредитованим студијским програмом за ту годину студија) на акредитованим високошколским установама у Републици Србији;
  • да су у школској години  уписани на годину коју похађају на студијама другог или трећег степена на једном од универзитета земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину или на водећим светским универзитетима.

Текст конкурса, модели пријава на Конкурс, Листу водећих светских универзитета, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети овде.

Више информација о овом конкурсу можете наћи на сајту Фонда за младе таленте
 
Фонд за младе таленте је од 2008. године до данас доделио преко 4300 стипендија студентима који су своје студије наставили у иностранству на најбољим светским универзитетима.